Ànec mut del Penedès

Inici>Productes >Ànec mut del Penedès

Ànec mut del Penedès

L'ànec mut pertany a una raça criada a les zones rurals al voltant de Vilafranca des del segle XVI. La criança d'aquesta raça d'ànec ha revifat, juntament amb els galls de raça Penedès, des dels 1990 i actualment, és una de les més apreciades perquè la seva carn és menys greixosa que la d'altres espècies d'ànec.

  • Ànec mut del Penedès
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra
És de color negre, amb plomes blanques a les ales. De pell prima i carn consistent; es cria a locals amb espais oberts, habitualment al corral. Aquesta espècie ha de menjar un mínim del 70% de cereals o derivats, amb un primera etapa alimentats només amb pinso i una de posterior en què se'ls alimenta de blat, blat de moro i restes de menjar. Se sacrifica cap a les vint setmanes de vida. Actualment es consumeix molt per Nadal i per Carnaval, així com durant el període de festes majors i en celebracions especials.
Categoria: Aviram i ous.
Propi de: Baix Penedès, Alt Penedès
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

El trobareu comercialitzat a les polleries de la comarca i a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès.

Atributs i propietats nutricionals:

Si es consumeix sense pell, la carn és magra, és a dir, té poca quantitat de greixos. En canvi, si es consumeix amb la pell ens aporta molta energia, perquè els ànecs acumulen grans quantitats de greix sota la pell com a reserva. A més a més, conté minerals com el ferro, que és de fàcil digestió i s’absorbeix fàcilment, el fòsfor, el zinc i la vitamina B1, que hi són abundants. És pot consumir lliurement si és sense pell, ja que es tracta d’una carn blanca com la del pollastre. Si ens agrada consumir-lo amb la pell, també és una bona opció, sempre que sigui ocasionalment i dins d’una alimentació variada i equilibrada..

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.