Ametlla garapinyada

Inici>Productes >Ametlla garapinyada

Ametlla garapinyada, ametlles ronyoses, reganyoses, enrempinyades, guirlatxo

Dolç tradicional d'àmplia difusió gràcies al cultiu d'ametllers a les comarques meridionals de Catalunya.

  • Ametlla garapinyada
  • Ametlla garapinyada
  • Ametlla garapinyada
  • Ametlla garapinyada
1
2
3
4
Autor: Mas de Nogués
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De textura rugosa i forma allargada, el seu sabor queda marcat pel sucre caramelitzat que recobreix les ametlles. S'elaboren amb aigua, ametlles i sucre. Es fa un almívar fosc en una paella i s'hi afegeixen les ametlles, que es couen a foc fort fins que l'aigua s'hagi reduït gairebé. A continuació, s'abaixa el foc i es remena constantment per impregnar els fruits secs de la pasta en què s'ha transformat l'aigua i el sucre. Finalment, s'apuja el foc de nou per caramelitzar la superfície de les ametlles, i es deixen refredar. Tot i que l'ametlla té una temporada de consum òptima, és un fruit que es conserva durant força temps i el garrapinyat garanteix que se'n pugui trobar durant gairebé tot l'any.

Categoria: Fruits secs.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen envasades en pots de vidre o bosses, sobretot en botigues especialitzades en fruits secs. També les podem trobar en tota mena de mercats, fires i botigues d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La combinació dels dos ingredients de les ametlles garapinyades fa que s’obtingui un producte amb un alt valor nutritiu i energètic, ja que les ametlles són riques en greixos i el garapinyat és sucre caramel•litzat. Per aquest motiu es tracta d’un producte molt recomanat en situacions d’elevada despesa energètica, com ara la pràctica esportiva intensa.
Els greixos de l’ametlla són principalment monoinsaturats i amb un contingut  notable de fitoesterols, ambdós elements beneficiosos per a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang. A més a més, les ametlles, com la resta de fruits secs, destaquen pel seu contingut en fibra i minerals com el calci, el magnesi, el ferro i el potassi.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.