Albercoc sec

Inici>Productes >Albercoc sec

Albercoc sec

L'albercoc sec és el fruit deshidratat de l'albercoquer -Prunus armeriaca-, espinyolat i xapat en dues parts. Devers 1920 es va difondre l'elaboració d'albercocs secs, especialment a la zona de Porreres. Aquest procés va estimular l'economia local i obrí les portes a una indústria que es va consolidar els anys 60 i, des de llavors fins a principis dels 90, l'albercoc sec es va exportar cap a Europa.

 • Albercoc sec
 • Albercoc sec
 • Albercoc sec
1
2
3
Distintiu:
  • Aliments Tradicionals
  • Aliments Tradicionals

L'albercoc sec de les Illes presenta unes característiques organolèptiques molt diferenciades de les del forà. És de color molt més ataronjat, l'aroma és més intensa, la dolçor és superior i destaca el punt d'acidesa. Aquestes raons fan que gaudeixi d'una excel·lent reputació i que sigui molt valorat.
En el procés d'elaboració tradicional es duen a terme les següents etapes: recollida i rentat amb aigua, tallat en meitats i espinyolat, disposició en canyissos o llistons de fusta (sequers), amb la polpa cap amunt, sulfitat i assecament per radiació solar, i emmagatzematge en cambres de sulfitació.

Els albercocs secs, a més de menjar-se directament com a postres, tots sols o combinats amb fruites seques, s'empren com a ingredients en la rebosteria tradicional com ara la preparació d'ensaïmades i de coques d'albercoc. El seu peculiar punt agredolç els fa també molt adequats per a farciments i preparació de salses que acompanyen les carns.

Categoria: Conserves.
Propi de: Porreres
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Atributs i propietats nutricionals:

L'albercoc sec és un aliment calòric (195 kcal/100 g), en representar els carbohidrats un 40% del seu contingut (des quals un 35% són sucres simples, de ràpida absorció). El seu contingut de greix és baix, però molt elevat el de fibra, raó per la qual es recomana el seu consum en cas de restrenyiment. El procés d’assecat provoca que es perdi vitamina C i B1. En canvi, hi ha un elevat contingut de beta-carotè (provitamina A), àcid fòlic, vitamina E, vitamina K i niacina. També és un aliment ric en potassi.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.