A-Ametla Mallorquina

Inici>Productes >A-Ametla Mallorquina

A-Ametla Mallorquina

"A-Ametla Mallorquina" és una marca de garantia col·lectiva creada per l'Associació per al Foment de l'Ametla Mallorquina, que s'utilitza per identificar el fruit sec de l'ametla -Prunus amygdalus B.- que compleix les normes tècniques de qualitat recollides en el reglament d'ús de la marca.

  • A-Ametla Mallorquina
  • A-Ametla Mallorquina
  • A-Ametla Mallorquina
1
2
3
Distintiu:
    • A-Ametla de Mallorca
    • A-Ametla de Mallorca
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Segons el reglament es poden comercialitzar amb la marca de garantia "A-Ametla Mallorquina":
Ametla amb closca
La closca ha de ser sencera, neta, sana, seca, sense restes de pericarpi i sense ennegriment. El bessó ha d'estar sa, sense enrancir, ha de ser dolç i sense olor ni gust anormal. El percentatge d'humitat no pot ser superior al 6%. Es classifica en dues categories en relació a les varietats: a) de closca dura b) mollars i semimollars.
Ametla en gra sencera o repelada
Les ametles han de ser dolces, senceres, sanes, seques, netes, sense lesions de fongs, paràsits o insectes, ni enranciment o olors o gusts estranys. El percentatge d'humitat no pot ser superior al 6%.

Categoria: Fruits secs.
Propi de: Mallorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

L'ametla amb marca de garantia "A-Ametla Mallorquina" es comercialitza en envasos que ofereixen suficients garanties de solidesa i resistència per al seu maneig i transport i que permeten conservar les característiques genuïnes de l'ametla. El distintiu "A" amb la menció "Ametla Mallorquina", a l'etiquetatge, és el signe diferenciador i de garantia de l'ametla amb marca de garantia.

Atributs i propietats nutricionals:

L'ametla mallorquina és un aliment calòric (una grapada d'ametles, unes 12 unitats, ens proporciona 112 kcal), en ésser molt rica en greixos (que són cardiosaludables, en ésser majoritàriament monoinsaturats). També és rica en proteïnes d'alt valor biològic i en fibra soluble. Aporta quantitats importants de calci, magnesi, fòsfor i potassi. És un potent aliment antioxidant, en ésser rica en vitamina E, i ajuda a regular el colesterol, en contenir quantitats importants de fitoesterols.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.