Fira Mercat de la Patata del Bufet

Inici>On comprar >Fira Mercat de la Patata del Bufet

Fira

Fira Mercat de la Patata del Bufet
Adreça: C/ Gràcia, 2
Municipi: Orís
Codi Postal: 08573
Comarca: Osona
Territori: Catalunya
Telèfon: +34 938 590 247
Fax: +34 938 504 070
Correu electrònic: oris.alcaldia@diba.cat
Horaris:
A l'octubre
 • Fira Mercat de la Patata del Bufet
1
Productes:

Tots els diumenges del mes d'octubre, al matí, Orís obre les seves portes oferint un dels productes de la terra amb més caràcter i de més qualitat: la patata del bufet.

 

La Patata del Bufet és una varietat molt antiga. El seu conreu a la comarca d'Osona ve de lluny. El clima i la terra han estat factors clau de la seva adaptació. Raons diverses van estar a punt de fer-la desaparèixer del mapa agrícola català.

 

LA PATATA DEL BUFET, D'ORÍSHi ha noms que evoquen mites. "Patata del Bufet" n'és un d'ells. Forma part d'una elit de productes que han entrat, envoltats d'una certa màgia, per la porta gran del rebost de Catalunya Són aquells que, en definitiva, s'han forjat a la plaça que ocupen perquè la gent d'un poble -en el sentit més ampli i generós del vocable- els han concedit un alt nivell de prestigi. Aquesta plèiade de productes solen tenir serioses dificultats per a sobreviure als vents adversos que bufen en aquest final de segle de ral•lis de tecnocràcia, al a vegada que es resisteixen a morir i a ser desterrats del patrimoni popular.

 

La història s'aplica, fil per randa, a la Patata de Bufet. Profundament arrelada, tant en l'agricultura de la comarca d'Osona, com en la cuina autòctona, i que saber sobreviure a aquells en què els que sembraven patates recollien desaires. Voluntat i empenta s'agombolaren fa quatre anys i així fou un grup de pagesos i un Ajuntament com cal varen arrencar el Mercat de la Patata del Bufet a Orís. Cada any, puntualment, el primer cap de setmana d'octubre s'ha repetit la gesta. La criatura ha anat creixent, sense perdre la mida humana, i avui la camina sola i amb pas ferm.

Comentaris rebuts (0)
Troba'l a
  • Catalunya
  • Catalunya
  • Osona
Ubicació
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.