XIX Fira de la llenega de Cardona

Inici>Agenda >XIX Fira de la llenega de Cardona
Octubre
30 d’octubre de 2011
XIX Fira de la llenega de Cardona

Cardona acollirà el proper diumenge 30 d'octubre la tradicional Fira de la Llenega que organitza la vila entorn al món dels bolets. La fira cardonina arriba enguany a la seva dinovena edició mantenint l'estructura de les passades edicions i amb un ampli ventall d'activitats per a tots els gustos i edats.

La Fira de la Llenega 2011 omplirà els carrers i places del centre històric de parades de venda de bolets i de productes artesanals. També es podrà contemplar una exposició amb diverses varietats de bolets del país, amb explicacions d'un expert micòleg, realitzada amb els suport de l'Agrupació Micològica Berguedana, i gaudir del comerç local, que participa a la Fira obrint els seus establiments al carrer.

A més, la Fira compta amb un concurs de bolets, que premia la llenega més gran i el bolet més original, un concurs de conserves i el sorteig de 4 vals per esmorzar i sopar entre les persones que facin alguna compra en un dels establiments de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC).

Els restaurants cardonins també col.laboren en la mostra organitzant una degustació de plats cuinats amb llenegues, que en l'edició d'enguany, seran preparats pels restaurants La Bauma, Les Monges (Hotel Bremon), el Parador de Turisme "Ducs de Cardona", el restaurant 4 Cantons, la Rostisseria Obiols, el Vilar Rural i el restaurant Cal Borrasca.

El certamen boletaire ofereix també activitats de caire cultural relacionades amb la història i el patrimoni de la vila ducal. Des de la Fundació Cardona Històrica s'ha programat la projecció de l'audiovisual "Els Cardona, senyors de la sal" que es podrà veure gratuïtament al Centre Cardona Medieval durant tota la jornada. L'oferta es complementa amb una visita guiada pel centre històric de la vila. Posarà el punt i final a la Fira una cantada d'havaneres a càrrec del grup Salabró de Mar, del Casal de la Gent Gran de Cardona. A la mitja part del concert es farà l'acte de lliurament dels premis dels concursos de conserves i del sorteig de la UBIC.

Festival Tocats del Bolet: la Fira per als més petits
La Fira de la Llenega de Cardona té especial cura del públic infantil a qui dedica el Festival Tocats del Bolet. Entre les activitats que s'hi inclouen destaquen el IV Concurs infantil de bolets que començarà a dos quarts de nou del matí al camp de futbol, un espectacle de titelles al matí i a la tarda, la representació del conte "La llegenda de la Minyona del Castell de Cardona" i un de taller infantil de retallar i pintar, entre d'altres activitats.

 

Font: Ajuntament de Cardona

Enllaços:
Arxius associats:
Municipis: Cardona (Bages).
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.