Cercador

Inici>Cercador
304 resultats per "bolets"
  • L'assecat dels bolets consisteix a exposar-los a l'aire a temperatura ambient, o bé escalfar-los, amb l'objectiu que perdin per dessecació tota l'aigua que contenen. Les varietats de bolets de carn més magra, que creixen a diversos indrets de l'Alta Ribagorça i que són les més indicades per ...
  • L'Escarlot creix en alzinars, rouredes i fagedes i en tota mena de sòls, amb preferència pels bàsics i els neutres. Fructifica a la tardor, generalment en grans clapades, que reben el nom d'escarleteres. És un bolet tardà, essent el seu mes preferit el novembre. La cutícula, que és parcialment ...
  • El podem trobar en boscos més aviat eixuts, com ara els alzinars, les rouredes, les suredes i les castanyedes. Creix a l'estiu i a la tardor. Bombat i panxut i amb un barret bru vellutat, d'un color sèpia i amb un to bronzejat. És un bolet que creix molt, essent més gran com més vell, i que pot ...
  • Té un capell d'entre sis i quinze centímetres de color roig groguenc, amb la presència de cercles més o manco concèntrics amb les làmines molt atapeïdes i amb un peu cilíndric robust, ple quan és jove i buit quan és granant. La carn és granulosa, de color clar i olor característica molt agradable. ...
  • Presenta colors vius, blanc i vermell. En època de creixement té forma d’ou, i a mesura que es fa gran perd el vel protector, i el barret adquireix a poc a poc forma aplanada. La seva carn és tendra, dolça i exquisida, i d'olor suau. S’ha d’anar molt en compte a l’hora de collir-ne perquè es pot ...
  • Té un color groc ou, i un capell irregular, llis, carnós, primer convex i després més pla, un poc enfonsat al centre i amb el marge un poc blanquinós. El peu és llis, ple, del mateix color que les làmines. La seva carn és blanca o groguenca que esdevé rogenca o marronosa quan es manipula. Té un ...
  • És un bolet massís, que va del groc daurat o ataronjat, fins al marró clar, segons com hi incideix el sol. Té forma d'embut amb el peu i el barret poc diferenciats. El rossinyol creix als boscos planifolis, amb preferència per les rouredes i pinedes, des de la primavera fins a la tardor. La seva ...
  • És un bolet de la familia de las rusulàcies i el podem trobar als boscos de pins pels voltants de la tardor. Té un barret molt carnós i ample en forma embut quan és gran i cóncau quan és petit. És de color atarojat-vermellós i amb ocasionals taquetes verdes i el peu és gruixut i buit per dins. Pel ...
  • La tòfona negra (Tuber melanosporum) és un bolet soterrat amb un cicle de vida més llarg que la resta dels bolets que trobem al país. És esfèric i de mida variable, d'una mitjana d'uns 5 cm. La seva superfície és negra, abonyegada, clivellada per formes poligonals. A l'interior, la carn és negra ...
  • Les patates emparades per aquesta Indicació Geogràfica Protegida, són de l'espècie Solanum tubesorum, varietat Kennebec, amb un calibre comprès entre 40 i 80 mm. Aquestes patates presenten una pell molt llisa, dura i consistent. La carn és blanquinosa, d'una textura consistent i farinosa, de sabor ...
  • Bolets Prades és una empresa familiar que des del 1956 es dedica a la comercialització del bolet. Ara ens hem especialitzat en assecar-los i així poder-los oferir durant tot l'any.
  • Empresa familiar especialitzada en la producció artesana de conserves i dessecat de bolets silvestres, (rovelló, cep, múrgola, cama-sec...) i tòfones. També s'ha especialitzat des fa molt de temps en escalivar artesanament pebrot, albergínia i ceba. Darrerament ha ampliat els seus productes amb ...
  • Bolets frescos, bolets secs, bolets en conserva, olis aromatitzats
  • Bages Cargol es va fundar l’any 1992 de la mà de Rovellons Estany.Veient la necessitat creixent d’oferir cargols i bolets durant tot l’any, s’havien d’elaborar per tal d’aconseguir-ho. Actualment, Bages Cargol ofereix dins la seva àmplia gamma de productes elaborats, cargols i bolets de recollida ...
  • Factor Artesà és el primer establiment de Barcelona dedicat exclusivament als productes gastronòmics artesans de proximitat. Identifiquem, certifiquem, comercialitzem i donem a conèixer els productes dels nostres artesans més representatius.
  • Agrobotiga amb productes de proximitat que combina amb bar de tapes i restaurant. Realització de tastos de vins, maridatges, tallers i sopars degustació amb els nostres productes.
  • Boletaires del Pirineu és una empresa jove i dinàmica que es dedica a la recol·lecció i comercialització de bolets silvestres. Ofereixen bolets frescos i de temporada així com una gran varietat de bolets deshidratats i en pols: ceps, moixernons, rossinyols, camagrocs, múrgules, trompetes de la ...
  • Celler amb D.O Catalanes, cervesa artesana, espècies i herbes de l'Urgell, pizza artesana, formatge artesà, olis, bolets secs, productes per a vegans i vegetarians, cremes, salses, esnacs i aperitius, espècies i molt més!
  • A Lo rebost d'Escaló hi podreu trobar una selecció dels millors productes locals. Embotits, licors, pa, formatges, galetes, melmelades, mel, artesania, llibres, conserves, bolets, cosmètica natural, ratafia, vi, oli, xocolata,menjars per emportar...Organitzem tallers, tasts, presentacions i ...
  • Food & Mambo apassionats de la gastronomia al servei de la comunicació. És millor una bona sardina que una mala llagosta.Aquesta empresa de càtering aposta per la cuina comunicativa i el càtering creatiu. Han rebut el distintiu de millor càtering de l'estat Espanyol per Eventoplus (2006, 2007 i ...
  • El restaurant Diagonal és un establiment familiar que va obrir les portes el 1968 a Pineda de Mar. Ofereix una extensa carta d'arrossos, peix, carns, plats per picar, cuina catalana casolana actualitzada i cuina de mercat. Plats del dia que canvien quinzenalment segons temporada. També hi ha menjar ...
  • El restaurant Miquel Soria s'ha erigit, amb tan sols un any de vida, com un dels punts referencials de l'alta restauració de les comarques de Tarragona. La seva cuina és de mercat, de temporada. Sabors tradicionals amb tocs moderns. Algunes de les seves especialitats són la crema de calçots amb ...
  • Les arrels de Cal Farré es remunten al 1916 amb una petita fonda, des d'aleshores va tenir una evolució constant. Amb la incorporació de Ramona Cases el 1952, Cal Farré es converteix en el restaurant de referència com a punt de trobada dels amants de la cuina típica catalana. Actualment està ...
  • Cal Soler Catering té a la seva disposició un equip de professionals amb una llarga experiència. Ja siguin casaments, batejos, comunions, reunions d'empresa, celebracions a domicili, còctels, lunchs... Alguns dels plats de cuina catalana que ofereixen són el xató, l'escudella i carn d'olla, els ...
  • Al restaurant Casa Mercè de Fontdepou podreu degustar un gran nombre de plats naturals elaborats de forma artesanal i amb productes de proximitat. Casa Mercè forma part de la Federació d'Hostaleria de Lleida, el col·lectiu Noguera Cuina i Slow Food Terres de Lleida.
  • El restaurant Draulic es caracteritza principalment per oferir els sabors tradicionals però aconseguits mitjançant tecniques d'avantguarda, amb producte de proximitat d'alta qualitat.
  • El Dien és membre de Slow Food, i elaboren plats de km. 0. Tenen horta pròpia i ous de corral propis. Entre les seves especialitats destaca el gall del Penedès rostit amb cansalada, múrgoles, prunes i verduretes i la coca de tomàquet amb amanida de sardines marinades al Izaguirre, gelat de romaní i ...
  • L'Hotel Restaurant Llevant ofereix cuina de temporada i de mercat amb especialitats com el saltat de carxofes amb alls tendres i gambes, l'arrossejat amb algues o l'ànec amb peres. Forma part del col·lectiu Cuina de l'Empordanet.
  • Des de l’any 1969, el restaurant La Font de Prades ofereix cuina catalana d’arrels mediterrànies, amb plats característics del receptari català i productes autòctons acompanyats d’una bona selecció de carta de vins. Disposen de diferents sales i terrasses en un ambient rústic i acollidor, per a ...
  • Els Diumenges del Mercat del Bolet de Cal Rosal, és un programa d'activitats al voltant dels bolets que l'Ajuntament d'Olvan organitza amb l'objectiu de dinamitzar el Mercat del Bolet. La major part de les activitats es fan entre les 12 i les 2 del migdia dels diumenges a La Carpa del Mercat, al ...
  • La Tardor de Caça i Bolets a Terrassa 2009 se celebrarà entre el 30 d’octubre i el 22 de novembre. És una campanya organitzada pel Gremi d' Hostaleria de Terrassa i Comarca, l’ Eix Comercial Sant Pere i l’ Ajuntament de Terrassa, amb l’objectiu de divulgar el món dels bolets i la gastronomia típica ...
  • Els dies 18 i 19 de setembre de 2010 se celebra la XVIII edició de la Festa del Bolet de Setcases. Durant tot el cap de setmana hi haurà un munt d'activitats que giraran al voltant dels bolets i dels productes del territori. El dissabte 18 tindrà lloc l'esmorzar del boletaire, una sortida a la ...
  • Amb l'arribada de la tardor els bolets s'han convertit en els autèntics protagonistes de la gastronomia a Catalunya. Mostra d'això són les jornades gastronòmiques relacionades amb aquests productes que tenen lloc a tot el territori.   Al Maresme els bolets han anat agafant importància i se ...
  • Del 9 d'octubre al 30 de novembre Santa Cristina d'Aro celebra les jornades de la Cuina del Bolet. Set restaurants de la població oferiran menús amb els bolets com a protagonistes.   Podreu tastar plats com la sopa de ceps amb pernil cruixent, foie i tòfona; barreja de bolets de tardor ...
  • Els boscos del Berguedà ja estan plens de bolets, i Vilada ho celebra el proper 12 d'octubre amb la Fira del Bolet. El dia comença amb la obertura de la Fira gastronòmica i artesanal i la inauguració de la V Mostra itinerant del Museu d'Art de Montmajor. A mig matí hi haurà el taller familiar: ...
  • Des de mitjans de setembre fins a finals de novembre el Berguedà, epicentre de la passió pels bolets, celebra la campanya gastronòmica de la Cuina del bolet. Uns 25 restaurants ofereixen un menú tancat que es basa en els bolets des dels entrants fins les postres.   En temps de tardor, els ...
  • Des de mitjans de setembre fins a finals de novembre el Berguedà, epicentre de la passió pels bolets, celebra la campanya gastronòmica de la Cuina del bolet. 16 restaurants ofereixen un menú tancat que es basa en els bolets des dels entrants fins les postres.   La Cuina del Bolet és una ...
  • 18 municipis del Maresme participaran a les Jornades Gastronòmiques del Bolet oferint, fins el 30 de novembre, menús especials amb els bolets com a protagonistes.   En el marc de les jornades alguns municipis han organitzat activitats relacionades amb els bolets, com ara fires, sortides, ...
  • 21 municipis del Maresme participaran a les Jornades Gastronòmiques del Bolet oferint, fins el 30 de novembre, menús especials amb els bolets com a protagonistes.   En el marc de les jornades alguns municipis han organitzat activitats relacionades amb els bolets, com ara fires, sortides, ...
  • Any rere any, el final de l'estiu i de la calor s'associa amb l'inici de la temporada de bolets que aquest any s'anuncia bona, segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, gràcies a l'abundant pluja caiguda durant tot l'any.  
  • La demanda d’aquest producte a Catalunya és molt superior a la producció de bolet natural en tot el territori.
  • Anar a buscar bolets s’ha convertit en un fenomen que més enllà de la seva creixent popularitat genera una important activitat econòmica associada al turisme. Malgrat això, diverses veus discordants fa anys que reclamen una normativa que en reguli la venda i augmenti la protecció dels espais ...
  • Catalunya és un país especialment micòfil. Un fet que es nota en l'afició que hi ha per sortir a buscar bolets però també en la seva presència als mercats, restaurants i fires, i que contribueix a dinamitzar l'economia i el turisme de diverses comarques al país.
  • Els embotits, formatges, bolets, conserves artesanes i articles de pastisseria berguedans seran els protagonistes de la 4ª Mostra de Productes Alimentaris del Berguedà que es farà entre el 25 i el 27 de novembre al mercat de la Boqueria de Barcelona. Aquest any la iniciativa s'aprofitarà per ...
  • Diferents actes, com una mostra de productes al Mercat de la Boqueria i un sopar, han servit al Berguedà per donar a conèixer a la capital catalana les nombroses virtuts d’una cuina que té en els seus bolets, embotits i formatges alguns dels principals ingredients.
  • Fins al desembre, els visitants del Solsonès tindran l’oportunitat de degustar plats cuinats amb productes típics de la comarca que seran més presents que mai a la carta d’una trentena de restaurants que participen en una campanya impulsada pel Gremi d’Hostaleria.
  • Aquest fruit del bosc, que podem comprar a mercats i fires d'Osona, el Berguedà i el Solsonès, s’ha convertit en ingredient obligatori d’alguns dels plats més exquisits dels restaurants. La nova temporada es presenta amb bones perspectives per bé que els experts aconsellen esperar per poder collir ...
  • La dotzena de membres del col·lectiu Osona Cuina han posat en marxa una proposta gastronòmica per promocionar els establiments i els productes propis del territori i que durarà tot l'any. La programació, que se centrarà cada mes en un restaurant diferent, gira entorn la cuina de la tòfona aquest ...
  • Les intenses precipitacions de la primavera i les pluges recents dels darrers dies n’auguren una bona temporada i és per això que al Berguedà ja fa dies que es freguen les mans. El bolet recupera tota la seva esplendor amb l’arribada de la tardor i es revela com un dels protagonistes de ...
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.