Butlletí

Inici>Butlletí

Aquí trobareu l'últim butlletí de la gastroteca.cat. Al menú de la dreta podreu consultar la resta de butlletins publicats.

Butlletí núm. 24 - Març 2011 - Gastroteca.cat.
Si no pot visualitzar aquest missatge correctament, faci clic aquí­:
http://www.butlleti.gastroteca.cat/publicats/butlleti24.htm
Subscriure's   |   Reenviar   |   Donar-se de baixa   |   Contacte  |   Butlletí núm. 24 - Març 2011
Actualitat
 
fintot_625_31_0.jpgVídeoentrevista a Martí Boada, expert en sostenibilitat mediambiental

fintot_635_31_0.jpgEl Fòrum Gastronòmic obté un èxit rotund

fintot_636_31_0.jpgCreix el parc de màquines expenedores de llet fresca

fintot_637_31_0.jpgEls pescadors gironins reivindiquen la qualitat del peix mediterrani

fintot_638_31_0.jpgLa millor gastronomia ebrenca té cita a Festast

 
A fons
 
fintot_627_31_0.jpg
Els aliments locals reivindiquen la seva sostenibilitat

 
 
Agenda
Març 2011
fintot_629_31_0.jpg 7 de març
Jornada tècnica de Turisme, Mar i Gastronomia
Sant Carles de la Ràpita
fintot_645_31_0.jpg Del 10 al 13 de març
Film & Cook, Festival de Cinema i gastronomia
Barcelona
fintot_646_31_0.jpg 17 de març
Jornada: Restauració de qualitat: compromesos amb el territori i el producte local
Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
fintot_647_31_0.jpg 19 de març
17a Fira del Brunyol de l'Empordà
Figueres (Alt Empordà)
fintot_648_31_0.jpg 19 i 20 de març
VII Fira del trumfo i de la tòfona
Solsona (Solsonès)
Veure més actes 
fintot_632_31_0.jpg
fintot_649_31_0.jpg
fintot_650_31_0.jpg
La veu del sector

Fins a quin punt els productes locals ens ajuden a preservar el medi ambient?

fintot_634_31_0.jpg

"En escurçar les distàncies abaratim costos energètics pel que fa al transport i a la seva repercussió en el cicle de producció i l'ús dels productes.[...] En qualsevol cas, aquest tipus d'aliments ens apropen a la natura i els seus ritmes, i això tornarà a ser molt important en el futur més pròxim." VEURE MÉS >>

Ignasi Cubiñà
Director d'EcoIntelligentGrowth, consultoria per a la sostenibilitat


fintot_640_31_0.jpg

"Qui determina la sostenibilitat del producte, amb els seus mètodes, tècniques i maneres de treballar, és el propi productor. És a ell a qui hem de demanar més conscienciació mediambiental, una actitud que ja s'ha anat instal•lant en el sector els últims anys igual com també ha passat entre els consumidors." VEURE MÉS >>

Enric Bartra
Investigador a l'Institut Català de la Vinya i el Vi


fintot_641_31_0.jpg

"A més de tenir en compte el criteri de proximitat, el consum ha de ser crític i responsable. [...] La mentalitat està canviant i la situació econòmica segurament ens portarà, tant si volem com si no, a augmentar la producció local." VEURE MÉS >>

Isabel Cordech
Responsable de menjadors escolars sostenibles de la Fundació Futur


fintot_642_31_0.jpg

"El consumidor encara no és del tot conscient dels beneficis per al medi ambient que tenen els productes locals. El problema que tenim és que els productes no porten el distintiu de “petjada de carboni” o una ecoetiqueta agrícola i, per tant, el comprador intueix que són beneficiosos però no hi ha res que els ho expliqui." VEURE MÉS >>

Joan Riera Davall
Investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals


fintot_643_31_0.jpg

"Podem afirmar que el consum de producte local contribueix a conservar el medi ambient i que els agricultors i ramaders i altres agents del sector agroalimentari ens quedem al territori." VEURE MÉS >>

Ramon Barios
Gerent de 3p fruits, producció i venda de fruites


 

Subscriure's |  Reenviar  | Donar-se de baixa  | Contacte
2011 Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.