Butlletí

Inici>Butlletí

Aquí trobareu l'últim butlletí de la gastroteca.cat. Al menú de la dreta podreu consultar la resta de butlletins publicats.

Butlletí Núm. 14 - Maig 2010 - Gastroteca.cat.
Si no pot visualitzar aquest missatge correctament, faci clic aquí­:
http://www.butlleti.gastroteca.cat/publicats/butlleti14.htm
Subscriure's   |   Reenviar   |   Donar-se de baixa   |   Contacte  |   Butlletí Núm. 14 - Maig 2010
Actualitat
 
fintot_349_19_0.jpgVídeo entrevista a Eusebi Esgleas, president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors

fintot_359_19_0.jpgComerç editarà una guia de productors que venen directament al consumidor

fintot_360_19_0.jpgTemps de maduixes al Maresme

fintot_361_19_0.jpgConcurs per promoure els vins catalans

fintot_362_19_0.jpgLa Fira de l'Ascensió de Granollers aposta per la gastronomia

 
A fons
 
fintot_351_19_0.jpg
El peix català juga la carta de la qualitat

 
 
Agenda
Maig
fintot_353_19_0.jpg Del 8 al 23 de maig
XX Diada de l’ostra del Delta i jornades gastronòmiques
L'Ampolla (Baix Ebre)
fintot_367_19_0.jpg 8 i 9 de maig
7ª Fira - El gust de la memòria
La Sénia (Montsià)
fintot_373_19_0.jpg 12 de maig
Jornada Alimentació amb productes locals a les escoles
Fornells de la Selva (Gironès)
fintot_369_19_0.jpg Del 21 al 23 de maig
XXXI Aplec del Caragol a Lleida
Lleida (Segrià)
fintot_370_19_0.jpg 28, 29 i 30 de maig
XXV Festa de la Cirera a Santa Coloma de Cervelló
Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat)
Veure més actes d'aquest mes 
banner.jpg
fintot_371_19_0.jpg
fintot_372_19_0.jpg
La veu del sector

Quin valor donem al peix del Mediterrani?

fintot_358_19_0.jpg

"La gran assignatura pendent és el baix consum de peix de la gent jove i les campanyes haurien d’anar enfocades a promoure’l entre aquest públic. La nostra aposta ha de ser la de la qualitat i la frescor perquè en preu no podem competir ja que ens entra peix de molts països amb uns preus irrisoris." VEURE MÉS >>

Xavier Domènech
Secretari de la Confraria de Pescadors de Cambrils


fintot_363_19_0.jpg

"No tenim el peix ben identificat i això porta al consumidor a no saber-lo distingir quan va a comprar. La responsabilitat d’aquesta situació és de l’intermediari, ja que en alguns casos ven producte de fora com si fos d’aquí.caldria buscar mètodes que garanteixin l’origen del peix mitjançant una major regulació del sector. " VEURE MÉS >>

Jordi Jacas
Cuiner i propietari del restaurant El Molí, de l’Escala


fintot_364_19_0.jpg

"Valoro negativament la sobrepesca actual que provoquen sistemes com els de la flota d’arrossegament, que malmet el fons del mar i elimina les espècies que hi viuen amb barques que superen el llindar de cavalls i llauren el terra. " VEURE MÉS >>

Lluís Pujol
Peixater del mercat del peix de Palafrugell


fintot_365_19_0.jpg

"L’objectiu principal dels pescadors i del peix del Mediterrani ha de ser consolidar un nínxol de mercat jugant la carta de la traçabilitat per posar en valor el producte des de la barca fins a la llotja i promovent-lo entre els consumidors partint de la seva qualitat." VEURE MÉS >>

Martí Sans
Director general de Pesca


fintot_366_19_0.jpg

"El peix del Mediterrani és més petit, sobretot el de les Terres de l’Ebre, el que fa que molts restaurants de la zona el comprin perquè és fresc però que els de les comarques centrals optin pel que ve de fora. Les mides i els preus entre el nostre peix i el de fora són molt diferents i no es pot competir." VEURE MÉS >>

Maribel Cera Chillida
Pescadora de Sant Carles de la Ràpita


 

Subscriure's |  Reenviar  | Donar-se de baixa  | Contacte
2010 Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.